onsdag den 1. oktober 2014

Primus Lite+ & MSR Windboiler

Til næste år kommer der 2 spændende enkeltmands kogesystemer, en opdateret brænder fra Primus Lite + , samt en ny version af den populære MSR Reactor: MSR Windboiler.


Primus Lite +
Lite+ brænder systemet brillierer ved at betrækket omkring koppen er beklædt med G1000 stof, og for at fuldende indtrykket, er der påsat læderlapper på betrækket, som holdes i afdæmpede farver



Koppen har en hank som også kan hægtes henover låget, og derved benyttes med en snor som Hanging kit.

Et skråstillet lamel system virker som vindskærm, sammen med den tætsluttede brænder til bunden af koppen, som kun tillader naturligt luftindtag under brænderen for normalt iltindtag til forbrnændingen.

Den hurtige låsemekanisme, G1000 stoffet, Piezo tænderen, pot supporten i remmen, og den geniale vindskærm, gør den til en af vores favoritgadgets i 2015.



MSR Windboiler:
En anden hitter bliver helt sikkert den nye version af MSR Reactor: nemlig Windboileren.

Med den enormt gasbesparende Reactor teknologi, giver MSRs hjertebarn optimal ydelse for pengene - billig brændstof økonomi, mindre miljø belastning og en bedre smag i munden.

Nu kan windboilerens kop også meget let sættes fast på Reactor brænderen, som er skærmet helt ind, således at varmen ikke forsvinder ud til siderne, men bliver i bunden og omkring Windboiler koppen.





MSR Windboiler bliver også en fast del af indholdet i vores rygsække i 2015, primært pga gas besparelsen og sikkerheden ved at bruge en brænder som også kan vælte uden at risikere flamme eksplosion som ved de traditionelle gasbrændere.




Begge brændersystemer kan købes fra 2015.

Primus Vintergas
Primus kommer også med en vintergas der virker  helt ned til minus 22 grader !

Herunder ses de 3 gastyper fra Primus illustreret, hvilket giver et bedre overblik over de enkelte temperatur områder hvor de 3 gastyper virker


Primus vintergas kan købes her:
http://spejdergear.dk/shop/primus-vintergas-5412p.html



tirsdag den 24. juni 2014

Elektrisk lys i lejren

Elektrisk lys i teltet




Med ankomsten af Brunton Hydrogen Reactor, er det jo nærliggende at kigge på brugen af elektrisk lys i telte på lejren.

På arrangementer som eksempelvis Sværdkamp, sidder deltagerne ofte og arbejder med pandelampe på den gennemgående opgave i de sparsomme timer der er til rådighed.

På årets Sværdkamp var vi ude og teste konceptet, og kombinationen af Brunton Hydrogen Reactor, Goal Zeros geniale Light - A - Life L.E.D. diode lampe samt en omformer, sikrede successen.

Brunton Hydrogen Reactor leverer 5 volt og Goal Zero Light A Life kræver 12 volt, hvorfor vi måtte ud og finde en lille omformer fra 5 til 12 volt.

Dertil krævede setup'et en lille indgriben på det medfølgende "Hun 12 volt stik-Cigarettænder" kabel, således at Cigaret tænder stikket klippes fra og den resterende ledning sættes sammen med et USB kabel.




Dermed kan det runde Light A Life stik sættes i det nu tilvirkede Hun-12 volt stik / USB stik, som så indsættes i USB omformeren, der indsættes i Brunton Reactoren.


Resultatet var forbløffende: vi troede faktisk at de 12 volt ville dræne Brunton cellen langt hurtigere end tilfældet var: 1 celle gav lys i Light-A-Life i hele 5 timer ! ! !
I vores setup, var der 2 lamper som gav rigeligt arbejdslys til natteravnene, der i øvrigt skulle fremstille en iskiosk, inklusiv funktionel parasol samt fod,  i størrelsesforholdet 1:10

Her er en lille film af setup'et i funktion.



Ekstra Tip ved brug af systemet:
Når man sætter cellen i: brug boost knappen på toppen af Brunton Hydrogen Reactor - hold den nede til den røde diode i stedet blinker blåt

Fordelen er jo klart, at der er en meget lav transport vægt på reactor, lampe samt stik og celler i forhold til de mange timers lys som hver celle giver.

Vil du selv kaste dig i gang med dette koncept, er vi naturligvis parat med hjælp hvis du har spørgsmål.

De enkelte dele køber du her:

tirsdag den 1. april 2014

Tips til brug af gasbrænder

- sådan sparer du yderligere brændstof



I dette lille indlæg, vil vi skrive lidt om gasbrændere, og give tip til optimal udnyttelse under forbrænding.


Forskellige typer

Hos SpejderGEAR.dk har vi mange forskellige gasbrændere: ofte ser vi kunder er lidt forvirret over de mange forskellige on top typer
- Her er et par eksempler:



Firemaple gasbrænder
Pinguin gasbrænder
Optimus Crux gasbrænder

Som det ses på brænderhovederne kan disse være forskellige - ofte hænger dette sammen med varme afgivelsen, som ligeledes oftest ses målt i watt.

Hvad er så forskellen på de forskellige mærker og typer?

Ser vi på de gasbrændere vi sælger, med små hoveder, er de påfaldende ens




Firemaple gasbrænder
Pinguin Hiker
MSR Pocket Rocket


Ligeledes er der en kende sammenfald iblandt gasbrændere med stort hoved



Optimus Crux Lite
Pinguin Surpass Titan
Coleman F1


Svaret er jo i virkeligheden rimeligt simpelt - mange af gasbrænderne vi ser i outdoor industrien produceres samme sted.
En farve eller et håndtag kan være eneste adskillelse, kerneproduktet er egentlig det samme.

Derfor kan det være en idé at gøre op med sig selv, hvilke krav man har til sin gasbrænder: pakvolumen, vægt, ydelse - eller bare en farve.


Er 3000 watt så ikke bare den bedste ydelse?

Når folk vælger gasbrændere, ser vi ofte, at der er fokus på ydelsen - de fleste vil have en gasbrænder med så høj ydelse som muligt - men lad dig ikke narre af det.

For i virkeligheden har de færreste brug for de mange watt.

Når du benytter de små on-top gasbrændere, på typisk en lille gryde eller en kop, er den største fejl du kan gøre, at fyre fuldt op for brænderen.

Det vil betyde at du blot sender en masse varme ud over siderne og ud i den friske, og nu velopvarmede luft.

For at koge vand til enkelt mand, har du faktisk kun behov for cirka 2600 watt.

Det betyder at du faktisk kan nøjes med en mindre gasbrænder (hvilket også betyder mindre vægt, for de som fokuserer på vægtoptimering).

Har du en 3000 watt brænder, kan du dog skrue lidt ned, så flammen ikke "flyder" ud under siderne på gryden/koppen, som vist på billedet herunder.



En yderligere faktor til at spare brændstof, er selvfølgelig en vindskærm - på billedet er vist Primus Windscreen, som monteres direkte på gasdåsen.

Dertil kan man med fordel benytte gryder/kopper med Heat Exchanger - monterede riller, der virker på samme måde som et varmeapparat - rillerne holder på varmen, således at du endda kan skrue yderligere ned for ydelsen på gasbrænderen, og derved spare brændstof.






Her kan du købe on top gasbrændere:
http://spejdergear.dk/shop/gasbraendere-49c1.html

Her kan du købe vindskærm:
http://spejdergear.dk/shop/primus-windscreen-letvaegts-1414p.html

Her kan du købe enkeltmands kop med Heat Exchanger:
http://spejdergear.dk/shop/firemaple-typhoon-heat-3601p.html

fredag den 28. marts 2014

Kinesisk eller dansk ?

Hvad køber du ?




Igennem de senere år, er vi oftere blevet spurgt til produkter oprindelsesland.

Flere og flere ønsker at købe produkter produceret i Danmark, Norden, Europa eller i vesten generelt.

Og mens vi forsøger at få tilført oprindelsesland på vores produktinformation, har vi også kigget nationalt efter produkter, og har blandt andet fundet dansk producerede trætallerkener.

 

Dansk design - fremstillet i Danmark


Den store steak tallerken vi har fået fremstillet i mahogni træ, er 37,5 cm lang, med et indre mål på knap 30 cm i længden og 27,5 cm i bredden, med et indre mål på knap 23 cm.




Og tæsk fik den !

Når vi nu selv får produceret, er der selvfølgelig nogle krav til holdbarheden; så vi har i nu 2 år testet en tallerken.

Tallerkenen har været i daglig brug igennem 1½ år i hjemmet, hvor den har været brugt til at spise af, samt anretning af eks salater og frugt.
Deraf er den jævnligt blevet vasket i en opvaskemaskine på 40 grader






Det sidste halve år, har trætallerkenen tjent som foderskål for kaniner, og har i perioder på 2-3 dage af gangen, stået udendørs i kaningården med gulerødder og andet godt.

I alt 3 gange har tallerkenen fået olie, for at forhindre træet i at udtørre.

Den 2 år gamle tallerken kan ses i butikken, når du næste gang kigger forbi.

Du køber den danskproducerede trætallerken HER

fredag den 21. marts 2014

Fyld dit Neoair - med luft


-Sammenligning mellem Therm A Rests muligheder
Der er efterhånden kommet en del alternativer til luftfyldning af Therm A Rest's succefulde Neoair serie.

Selvom udgangspunktet var: "Adventure-løbere skal også have noget at sove på" er Neoair efterhånden blevet hvermands eje.
Dermed også folk som hellere bærer ekstra vægt end benytte de medbragte blæseagregater.


TAR kom i første omgang med AirTap, en pose og en medfølgende ventil som let kan blæse Neoair op: 3-4 posefulde luft skal der til - så er underlaget fyldt - simpelt og smart.
Fordel: Letvægt
Ulempe: Plastik har det med at blive hullet.

Køb Therm A Rest AirTap her


Pump Sack, giver samme muligheder som AirTap, dog følger der ikke en ventil med, da Neoair ventilen passer fint i hullet.
Det er stadig lige let at fylde underlaget med luft.
Fordel: underlaget kan rulles og pakkes i Pump Sack, så du faktisk kan sidde på det
Ulempe: smuds kan lettere ses på den orange farve.

Køb Therm A Rest Pump Sack her



Mini Pump er den elektriske mulighed for luftpåfyldning; kompakt og let at montere på ventilen, og så er det behageligt luftfyldte underlag kun et tryk væk - og cirka 4 minutters  påfyldningsventen.

Fordel: Lille, let og handy
Ulempe: meget lille output - hårdt arbejde for de 2 små AAA batterier.

http://spejdergear.dk/shop/therm-a-rest-4706p.html
Nyeste skud på stammen fra Therm A Rest er Torrent Pump, endelig en kraftig fætter, som kan få os hurtigt i posen.
Den kraftige pumpe fylder hurtigt og effektivt Neoair - den fylder cirka dobbelt så meget som Mini Pump, men er til gengæld så meget mere efffektiv.

Fordel: Fuld damp på luften
Ulempe: benytter 4 stk dyre CR123 batterier - dog nok til cirka 25 påfyldninger

tirsdag den 4. marts 2014

Brunton Hydrogen Reactor - samlet overblik

Der er ingen tvivl om at Bruntons Hydrogen Reactor er genial når du har brug for megen strøm.



Vi får større og større behov for at kunne oplade kameraer, telefoner, gps'ere og mp3 afspillere når vi er på ture - og med cirka 15 AA batteriers kapacitet på en enkelt celle (svarende til 8500 mAh), der vejer 108 gram.

Dermed kan du i en standlejr snildt få strøm til både lys, radio, opladning af telefoner og kameraer med kun 500 gram celler og så selvfølgelig reactoren.



Cellerne skal dog genopfyldes når de er forbrugt, og dette gør vi GRATIS i butikken i Rødovre, alternativt kan du selvfølgelig sende celler til os til ombytning, det koster så bare portoen.


Teknologien bag er relativ simpel idet cellen i opladestationen fyldes med spaltede partikler under 30 bars tryk, som lagres i cellen.

Når cellen skrues i Reactoren, løber de opdelte partikler henholdsvis rundt om gitteret i Reactoren og igennem gitteret.

I denne proces skabes elektricitet, og det er så blot at isætte sin enhed, så begyndes opladningsprocessen.

I denne film viser vi opladningsprocessen:




Pres mere saft ud af din celle

Enheder som kan oplades, tager mest energi ved de første 20% , hvilket i praksis betyder, at du kan få mere ud af din Brunton Hydrogen Reactor ved at IKKE at lade din eks. Iphone løbe helt tør for strøm.

Når der er cirka 20% strøm tilbage på telefonen, så sæt Hydrogen Reactor'en til at oplade - derved kan du faktisk oplade helt op til 5 gange pr celle ! ! 


Brunton Hydrogen Reactor og kulde

Selvom den officielle film viser Hydrogen Reactor'en i en fin skov med sne - så er dette billede ikke helt sandt !
Effektiviteten daler når Reactor'en bliver kold - logisk set, så er minus grader selvfølgelig ikke det bedste for en enhed, hvis affald er damp !

Derfor skal du være opmærksom på at såfremt du i minusgrader skal benytte reactoren, bør du genoplade i eksempelvis din sovepose - men det virker til gengæld også fint, har en test hos Outsite.org vist.

Lej Brunton Hydrogen Reactor næste gang du skal på tur

Det er selvfølgelig oplagt at prøve Reactoren af, og du kan fremover leje Brunton Hydrogen Reactor hos os.

Du finder vores Brunton Hydrogen produkter HER