tirsdag den 9. april 2013

Husker du Morgenmadshelten ?

Vi har fået en del henvendelser på denne lille beretning, så vi har besluttet at I får den her igen:

SpejderGEAR.dk
 
Morgenmadshelten:

Forestil dig, at du efter 5 dage i fjeldet, vågner op til den liflige duft af nybagt brød, røræg og bacon/pølser!
 
Sådan gør du:
Medbring 6 æg i Coghlans Egg holder.
-Æg holder sig fint udenfor køleskabet i flere dage og er gode enten som blødkogte æg til morgenmaden, eller som i dette tilfælde, som scrambled eggs..
SpejderGEAR.dk

Medbring røget bacon
-Varmrøget bacon holder sig ligeledes fortrinligt udenfor køleskabet i flere dage.
"Fabriksbacon" bliver saltet og røget ved at sprøjte saltvand og flydende røg ind i den.
SpejderGEAR.dk
Og så naturligvis Cocktailpølser:
Køber du dem i dåse, kan de også holde sig i lang tid, og er et fantastisk suplement til denne lille morgen overraskelse du er igang med at forberede.
SpejderGEAR.dk
Og så i gang med at bage brød...
I bogen Trangia på Fjeld og camping, beskrives det hvordan du bager i en trangia, da der er flere metoder som du kan overveje: enten ved at lade dine gryde virke som en lille ovn, eller ved at bage fladbrød på panden. SpejderGEAR.dk
Her får du en lille opskrift på små brød/ boller:
1/4 pk gær
1/2 dl lunkent vand
1/4 dl olie
1/4 dl lunkent vand
1 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca 150 gram mel
SpejderGEAR.dk
Gæren smuldres i lunkent vand
Når gæren er helt opløst, tilsættes olie, vand, æg, salt og sukker.
Rør sammen og tilsæt melet lidt af gangen til dejen ikke klistrer
Dejen æltes godt, og stilles til hævning i ca 30 minutter.
Herefter laver du boller af dejen og mens bollerne efterhæver, laves trangiasættet om til en lille ovn.
Bollerne bages i cirka en time.

Alternativt kan du lave fladbrød og så skal du bruge panden og bage de nu flade boller i cirka 20 minutter på hver side
Fra disse 4 morgenmadsprodukter får du naturligvis lidt affald, men det pakker du pænt i en lille pose, og lægger i den oppakning som din turkammerat nu er helt vild for at bære - velbekomme
Vi håber I får nogle rigtig gode ture i jeres sommerferie.
Hilsner

Rune & Peter
/SpejderGEAR
 

 

1 kommentar:

  1. Jeg ville nu vælge tørsaltet og koldrøget bacon. Generelt har produkter der bliver varmrøget ikke så lang holdbarhed som koldrøget produkter. Jeg syntes også det smager bedre.
    Brian Nielsen

    SvarSlet